AMIT A RENDEZVÉNYRŐL FELTÉTLENÜL TUDNI KELL :
Köszönjük, hogy felhívásunk által vállalkozott arra, hogy emlékezetessé tegyük a régóta várt júliusi szombat délutánt és estét. Arra kérjük, hogy családtagjaival, barátaival együtt varázsolja otthonossá halfőzőhelyét, a biztosított étkezőhelyet ugyanúgy, mint amikor otthon, a telken vagy a Duna-parti víkendházban főzi meg a levet. Díszítse az asztalt virág, kerüljön elő pogácsa, rétes a szatyorból, kóstoltassa meg borát főzőszomszédjával. Legyen a város főtere és a történelmi belváros a közös ünneplés színhelye, feledjük el egy napra a gondokat, ellentéteket, kisszerű torzsalkodásokat!
Mit biztosítanak ehhez a rendezők?
szektorjelzéssel és főzőhelyszámmal ellátott, kijelölt főzőhelyet
a főzőhelyen a kőburkolatot védő alátéttálcát
a főzéshez megfelelő mennyiségu, előkészített tüzifát
főzőhelyenként 8-10 fő részére kijelölt étkezési helyet (padok, asztalok: ált. 2 m x 0,6 m)
a városháza előtt és a Petőfi-szigeten felállított szabadtéri színpadon 15 és 02 óra között színvonalas folklór és könnyuzenei programot
össznépi tombolasorsolást, amin minden főzőhely saját sorszámával vesz részt
hulladéktárolókat, folyamatos szemétszállítást
mobil WC-blokkokat a belvárosban
információs füzetet minden főzőnek, amely részletesen tartalmazza a tudnivalókat.
Mit biztosítanak a főzők?
főzőhelyenként igény és egyéni recept szerinti halmennyiséget (javasolt mennyiség 5-5,5 kg)
bográcsot, háromlábat a főzéshez
hagymát, paprikát, fűszereket az egyéni főzőszokásoknak megfelelően
előre kifőzött tésztát igény szerint
vízvételhez 5-10 literes műanyagkannát
tányért, poharat, evőeszközt a vendégek számának megfelelően
terítőt, asztali díszeket, gyertyákat stb. az asztalok otthonosabbá tételéhez
saját eszközök, anyagok oda- és visszaszállítását,
hozzájárulást a szervezési költségekhez (vállalják a regisztrációs díj befizetését: 3.000,- Ft/főzőhely